Home / Наука око нас 12

 

Након успешног дружења током протеклих година, прикључите се наставку пројекта Факултета за физичку хемију, Универзитета у Београду са манифестацијом “Наука око нас 12”, која ће се ове године, у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом, одржати у online формату, на YouTube каналу Факултета (https://www.youtube.com/user/Fizikohemicar).

Теме предавања су:

Субота, 5. јун 2021. у 11 часова

  • Чији су оно трагови? Форензика у физичкој хемији
  • Рачунарска револуција: како ефикасно заменити лабораторију?

Субота 12. јун 2021. у 11 часова

  • Радиоактивност – разбијање митова
  • Могу ли физикохемичари спасити планету?

Свако од предавања ће пратити занимљиви експерименти везани за дату тематику.


Ако сте ученик средње школе, снимите кратак видео запис који ће представити неку појаву или експеримент из природних наука. У циљу заштите Ваше приватности, молимо Вас да се Ваше лице не види на видео запису. Видео записи на којима се види лице биће дисквалификовани. Један ученик може пријавити само један видео снимак за такмичење. Видео снимци не смеју бити накнадно обрађивани у циљу манипулације резултатима експеримената.

Најбоља три снимка по мишљењу стручног жирија ће бити награђена и један снимак који публика са највише „лајкова“ буде оценила. Награђени снимци биће објављени на YouTube каналу факултета. 

Видео снимке можете постављати на своје друштвене мреже (facebook/instagram), приликом чега би требало означити странице Факултета на датим платформама:

За facebook означити страницу https://www.facebook.com/fakultetzafizickuhemiju, док је на instagram платформи потребно означити страницу https://www.instagram.com/fakultet.za.fizicku.hemiju/, а садржаје поставити тако да буду отвореног типа, како бисмо могли да их видимо.

Уколико не користите друштвене мреже, видео садржаје нам можете послати и на мејл адресу: naukaokonas@ffh.bg.ac.rs

Рок за постављање и слање видео материјала је 11. јун 2021.