Home / Некатегоризовано / Центар за научно-истраживачки рад студената (ЦНИРС)

 

 

Потпредседништво за научно-истраживачки рад студената, односно, сектор Студентског парламента Универзитета у Београду – Факултета за физичку хемију (у даљем тексту: ЦНИРС – Центар за научно-истраживачки рад студената) оформљен је са визијом упознавања студената са израдом научно-истраживачког рада и саме методологије при изради истог, боље умрежавање са другим студентима, јачање тимског духа, остваривање сарадње са професорима, стицање практичних вештина, развијање потенцијала студената, промовисање наукe, али и самог Факултета.

Предвођена примерима добре праксе, ова иницијатима за мисију пружање шансе за додатно академско ангажовање, али и за стицање услова за инклузију студентима у научне кругове већ током основних академских студија.

Осим могућности израде самог научно-истраживачког рада студената, студенти ће уједно имати прилику да огранизованим предавањима и радионицама стекну додатне вештине које ће им допринети при даљем каријерном развоју.

Право на израду НИ рада имају сви студенти Универзитета у Београду – Факулета за физичку хемију, али и студенти других факултета, уз консултовање продекана на науку и докторске студије факултета.

Студентима је омогућено да се за израду рада могу пријавити путем конкурса који Студентски парламент расписује један до два пута годишње (март и/или новембар), али и ван тога, када се заинтересовани студент директно обраћа професору ментору.

Услови за аплицирање за израду научно-истраживачког рада путем конкурса прописује Студентски парламент, уз консултације са продеканом за наставу и докторске студије, односно, управом факултета.

 

 

KОНКУРС ЗА ИЗРАДУ СТУДЕНТСКИХ НАУЧНО-ИСТРАЖИВАЧКИХ РАДОВА ЗА 2023/2024. ГОДИНУ

Позивају се колеге студенти свих година студија да се пријаве на овогодишњи Конкурс за израду студентских научно-истраживачких радова.

Пријаве можете скинути на линку испод, попунити и оставити у фасцикли испред канцеларије Студентског парламента (275) до 26.марта. Празних формулара ће бити такође испред 275 у фасцикли.

Након провере да ли студент испуњава услове Конкурса биће организована додела менторског листа у ФХА 29.марта.

Пријавни формулар

Услови Конкурса

Резултати Конкурса

Списак тема са додатним информацијама

Коначне ранг листе

Расподела тема обавиће се у физичкохемијском амфитеатру 24.3.2023. године са почетком у 14h. 

У периоду од 25. маја до 22. јуна Центар организује научне радионице. Распоред радионица можете преузети овде. На линку се налази пријава за присуство на радионицама и додатне информације.

Уколико не буде довољно пријављених студената за одређену радионицу иста ће бити отказана, а на страници Центра 24 часа пре термина радионице биће постављено обавештење о томе. 

Радионица “Основе програма Origin и Excel”, планирана за 1. јун, неће бити одржана због недовољног броја пријављених студената.

Шаблон за писање студентских научно – истраживачких радова можете преузети овде